Een nieuw concept in de luchtvaart? Wizz Air lanceert ‘All You Can Fly' abonnement

September 02, 2024

Wizz Air, een van Europa’s grootste low-cost luchtvaartmaatschappijen, heeft een nieuw lidmaatschapsprogramma gelanceerd dat gericht is op de reiziger die graag op het laatste moment beslissingen neemt. Dit ‘All You Can Fly’ abonnement biedt de mogelijkheid om onbeperkt te vliegen binnen het Wizz Air netwerk voor een vast bedrag per jaar. 

Hoe werkt het ‘All You Can Fly’ lidmaatschap?

Voor een jaarlijkse bijdrage van €599, biedt het ‘All You Can Fly’ abonnement leden de kans om voor €9,99 per vlucht op het laatste moment vluchten te boeken, tot slechts 72 uur voor vertrek. Dit programma is bedoeld voor de spontane reiziger die geen probleem heeft met last-minute boekingen en flexibel kan zijn met reisschema's. Het abonnement is geldig voor het volledige Wizz Air netwerk, wat betekent dat je naar diverse internationale bestemmingen kunt reizen, het hele jaar door.

Leden kunnen zowel enkele reizen als retourvluchten boeken, maar er zijn enkele voorwaarden. Zo kunnen er maximaal drie vluchten per dag geboekt worden gedurende de looptijd van 12 maanden. Er is echter een belangrijk punt van aandacht: drie keer een vlucht missen zonder te annuleren kan resulteren in het beëindigen van het lidmaatschap zonder terugbetaling.

Een (r)evolutie in de luchtvaartindustrie

Dit nieuwe concept van Wizz Air vormt een belangrijke verschuiving in hoe we reizen. Terwijl abonnementen in andere sectoren, zoals streamingdiensten en autodelen, al langer gemeengoed zijn, is het aanbieden van een abonnement voor vliegreizen een vrij nieuw idee.

Is het iets voor jou?

Het programma lijkt vooral gericht op mensen die flexibel zijn in hun reisplannen en bereid zijn om last-minute beslissingen te nemen. Als je iemand bent die graag met de wind meewaait en het avontuur opzoekt, dan kan het ‘All You Can Fly’ abonnement van Wizz Air een interessante optie zijn. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat bagagekosten niet zijn inbegrepen, en dat er risico’s zijn verbonden aan no-shows.

Het ‘All You Can Fly’ lidmaatschap is beperkt beschikbaar – slechts 10.000 reizigers kunnen profiteren van dit aanbod. 

Uit de eerste reacties op social media blijkt dat het - ook last-minute - vaak zoeken blijft naar een beschikbare plaats.